Don't call it a dream. Call it a plan and sail with us.

Ventus is een Nederlandse reisorganisatie en organiseert al vele jaren (sinds 2008!) geheel verzorgde zeilcruises in de Middellandse en Egeïsche Zee. Dit hele gebied is vanwege haar fraaie natuur, geschiedenis en de uitstekende zeilmogelijkheden uniek te noemen. Waar het verder vooral om gaat, is heerlijk te relaxen en onbezorgd op vakantie zijn. Even helemaal weg van alle drukte. U geniet van de altijd schijnende zon, het heerlijke eten en drinken aan boord, onze service, de uitstapjes aan land en uiteraard van het zeilen in Turkije of Griekenland.  Wij begroeten u heel graag aan boord.  
Diashow swipe of klik op de foto ↓

Lekker weer?

Het vaarseizoen loopt van april tot en met november. Voor de liefhebbers hebben wij 1 zeilschip beschikbaar voor de maand december. Turkije en Griekenland hebben een warm klimaat met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius in april tot uitschieters boven de 30 graden in de zomermaanden. 

Wij adviseren om vooral makkelijke kleding mee te nemen zoals t-shirts, poloshirts, korte broek, slippers en in het voor- en naseizoen een fleece trui of sweater voor de avonden. En vergeet uiteraard uw zwemkleding niet.


Ventus betekent in het Latijn wind en juist wind is heel belangrijk, aangezien wij zoveel mogelijk proberen te zeilen. Onze klassieke houten schepen beschikken over een perfect Nederlands zeilontwerp en zijn daardoor uitstekend in staat om te zeilen. Wij bestaan sinds 2008 en vieren dus ons 15-jarige lustum in 2023.

Culinair genieten aan boord

Eten is een zeer aangename gebeurtenis in zowel Turkije als Griekenland. Er is een oneindige variatie aan gerechten en ieder gebied in zowel Turkije als Griekenland heeft haar eigen specialiteit. Over het algemeen zijn de Turkse en Griekse keuken gebaseerd op gerechten, gemaakt van verse groenten en fruit, vis, gegrild vlees en vele soorten salades.

Het ultieme genot van de lokale mensen, maar ook van onze passagiers, wordt gevormd door de ‘meze’, warme en koude voorgerechten, zoals börek, deeg gevuld met kaas en dolma’s, gevulde paprika’s. Op tafel verschijnen dan talloze kleine schotels met verschillende gerechten, de onmisbare fles Raki of Ouzo en vers brood. Afyet Olsun, eet smakelijk!


Onze bemanning

Aan boord zal het u aan niets ontbreken. Onze Turkse bemanningsleden (Engels sprekend), verwennen u met een service die u gerust uniek mag noemen. De chef tovert de heerlijkste gerechten uit zijn kombuis te voorschijn, zoals verse vis, octopus en natuurlijk de Turkse en Griekse ‘meze’, zoals hierboven genoemd. Tijdens uw zonovergoten vakantie zijn alle drankjes en maaltijden aan boord inbegrepen, inclusief de alcoholische drankjes.

Diashow swipe of klik op de foto ↓

 

Contact informatie

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT

Telefoon: 033 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel: 32143548
Btw: NL001956423B94
Bank: NL21ABNA 0528940988
Robert Jan Oberink

Contact

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg N. 60-40
3812 PM AMERSFOORT
NETHERLANDS
Telephone:
(0031) 33 4727782
(0031) 6 21867616
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chamber of commerce: 32143548
Bank:
NL21ABNA 0528940988


Agency UK:
www.belvedere Travel.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Follow us!


"Ontdek de schoonheid van het zeilen en beleef de ultieme zeilvakantie met onze expertise als reisspecialist voor zeilcruises sinds 2008. Met onze uitgebreide kennis van de meest prachtige bestemmingen en onze passie voor zeilen, creëren wij voor u een onvergetelijke vakantie-ervaring."


“Sail away with the wind and book your unforgettable sailing vacation with Ventus Sailing!"


Achterdek yacht Laguna1