Don't call it a dream. Call it a plan and sail with us.

Ventus is een Nederlandse reisorganisatie en organiseert al vele jaren (sinds 2008!) geheel verzorgde zeilcruises in de Middellandse en Egeïsche Zee. Dit hele gebied is vanwege haar fraaie natuur, geschiedenis en de uitstekende zeilmogelijkheden uniek te noemen. Waar het verder vooral om gaat, is heerlijk te relaxen en onbezorgd op vakantie zijn. Even helemaal weg van alle drukte. U geniet van de altijd schijnende zon, het heerlijke eten en drinken aan boord, onze service, de uitstapjes aan land en uiteraard van het zeilen in Turkije of Griekenland.  Wij begroeten u heel graag aan boord.  

Lekker weer?

Het vaarseizoen loopt van april tot en met november. Voor de liefhebbers hebben wij 1 zeilschip beschikbaar voor de maand december. Turkije en Griekenland hebben een warm klimaat met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius in april tot uitschieters boven de 30 graden in de zomermaanden. 

Wij adviseren om vooral makkelijke kleding mee te nemen zoals t-shirts, poloshirts, korte broek, slippers en in het voor- en naseizoen een fleece trui of sweater voor de avonden. En vergeet uiteraard uw zwemkleding niet.

Ventus betekent in het Latijn wind en juist wind is heel belangrijk, aangezien wij zoveel mogelijk proberen te zeilen. Onze klassieke houten schepen beschikken over een perfect zeilontwerp en zijn daardoor uitstekend in staat om te zeilen.

Culinair genieten aan boord

Eten is een zeer aangename gebeurtenis in zowel Turkije als Griekenland. Er is een oneindige variatie aan gerechten en ieder gebied in zowel Turkije als Griekenland heeft haar eigen specialiteit. Over het algemeen zijn de Turkse en Griekse keuken gebaseerd op gerechten, gemaakt van verse groenten en fruit, vis, gegrild vlees en vele soorten salades.

Het ultieme genot van de lokale mensen, maar ook van onze passagiers, wordt gevormd door de ‘meze’, warme en koude voorgerechten, zoals börek, deeg gevuld met kaas en dolma’s, gevulde paprika’s. Op tafel verschijnen dan talloze kleine schotels met verschillende gerechten, de onmisbare fles Raki of Ouzo en vers brood. Afyet Olsun, eet smakelijk!


Onze bemanning

Aan boord zal het u aan niets ontbreken. Onze Turkse bemanningsleden (Engels sprekend), verwennen u met een service die u gerust uniek mag noemen. De chef tovert de heerlijkste gerechten uit zijn kombuis te voorschijn, zoals verse vis, octopus en natuurlijk de Turkse en Griekse ‘meze’, zoals hierboven genoemd. Tijdens uw zonovergoten vakantie zijn alle drankjes en maaltijden aan boord inbegrepen, inclusief de alcoholische drankjes.


 

Contact informatie

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT

Telefoon: 033 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel: 32143548
Btw: NL001956423B94
Bank: NL21ABNA 0528940988
Robert Jan Oberink

Contact

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg N. 60-40
3812 PM AMERSFOORT
NETHERLANDS
Telephone:
(0031) 33 4727782
(0031) 6 21867616
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chamber of commerce: 32143548
Bank:
NL21ABNA 0528940988


Agency UK:
www.belvedere Travel.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Follow us!

COVID19 - LATEST UPDATE - There are no more Covid19 measures for Turkey, Greece, Italy, UK.

Ventus sailing cruises

meer dan 20 jaar ervaring!

Welkom aan boord

yachts Randa Laguna Borina Victoria

Girls in the company Nesli & Elif


Welcome on board

zeilvakanties turkije en griekse eilanden

Cabin & private yachts

Great crew on board


Achterdek yacht Laguna1
Gemiddelde beoordeling/reviews: 4.7/5 - 125 beoordelingen