Happy passengers

Vaarseizoen 2023 is inmiddels voorbij. Na 2 jaar Corona crisis (2020 & 2021) en de energie crisis hebben wij in 2023 een van onze beste seizoenen ooit gehad. De schepen zaten vol met enthousiaste gasten uit Nederland, Belgie, Australie, USA, UK, Zwitserland, Turkije. Inmiddels ontvangen wij alweer de eerste reserveringen voor 2024 en zelfs een enkele voor 2025.(!)

Voor vliegtickets naar Bodrum, Dalaman, Olbia (Sardinie) neemt u aub contact op met mijn collega Bianca Soolsma. Welkom aan boord.

De eerste passagiers kwamen in april (private group) aan boord en de laatste passagiers gingen van boord begin november (!). Onze schepen, de Borina, Randa, Laguna of Victoria (in Sardinie) gaan nu naar de scheepswerf nabij Bodrum voor onderhoud e.d. Medio april gaan wij weer van start. De bemanning geniet nu van een welverdiende vakantie tot medio januari. 

Diashow swipe of klik op de foto ↓

Nieuws

Collega, zakenpartner, vriend en kapitein Suleyman Koylu is in november 2023 vader geworden van een prachtige dochter, Derin. 

Voor vaarseizoen 2024 hebben wij de prijzen aardig moeten verhogen. Vanwege Corona hebben wij de prijzen 3 jaar (!) lang niet verhoogd. Plus dat, zoals overal, ook in Turkije de prijzen flink zijn gestegen. Wij zijn van mening dat wij nog steeds een prima prijs/kwaliteit kunnen aanbieden. 

U boekt al vanaf 5 personen een "eigen" schip met bemanning. Tot een maximum van 22 personen. Voor grotere groepen kunnen wij meerdere schepen inzetten.Vanaf 2019 kunt u ons volgen op Turkije reisblog www.turkeytraveller.nl met o.a. een reisverslag "week aan boord".


Ventus sailing marketing

In het verleden is er veel pers aan boord van onze schepen geweest en hebben reisreportages in diverse magazines en kranten gestaan. Ook het afgelopen seizoen hebben wij enkele journalisten aan boord mogen begroeten. Daarnaast is Ventus Sailing op TV geweest in het reisprogramma van 3OPREIS, met Nicolette Kluijver (zie link homepagina).

Onze passagiers komen voornamelijk uit Nederland en Belgie. Daarnaast werken wij al vele jaren samen met een agency in de UK, Belvedere Travel. Eigenaar van Belvedere Travel is Jane Blount. Engelse, Australische en Amerikaanse passagiers gaan voornamelijk voor een private yacht.
Onze gasten komen vooral aan boord via social media, mond tot mond reclame, als vaste passagier en internet. Daarnaast staat Ventus Sailing regelmatig op een vakantiebeurs, zoals de Vakantiebeurs van Utrecht.

Wie zijn wij?

Eigenaar van Ventus is Robert Jan Oberink, een bekende naam in de wereld van zeilcruises. Robert Jan heeft veel expertise en ervaring opgebouwd in de 12 jaar die hij als commercieel manager bij een touroperator (Tussock Cruising) in zeilcruises heeft gewerkt. Ventus Sailing Cruises bestaat al weer 16 jaar in 2024. Zeer succesvolle jaren. Veel passagiers komen ieder jaar dan ook weer terug.

In 2022 vierde Robert Jan zijn lustrum. Hij werkte dan 25 jaar in de wereld van de gulets/Blue Cruises! In 2023 volgt er weer een lustrum aangezien Ventus Sailing 15 jaar (!) bestaat.

Ventus chartert (al vele jaren) een aantal "oud" Tussock schepen, waaronder de Borina en Randa. Deze schepen staan bekend als de best zeilende klassieke houten schepen in de omgeving van Bodrum. Daar zijn wij uiteraard erg trots op.

 

Contact informatie

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT

Telefoon: 033 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kamer van Koophandel: 32143548
Btw: NL001956423B94
Bank: NL21ABNA 0528940988
Robert Jan Oberink

Contact

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg N. 60-40
3812 PM AMERSFOORT
NETHERLANDS
Telephone:
(0031) 33 4727782
(0031) 6 21867616
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chamber of commerce: 32143548
Bank:
NL21ABNA 0528940988


Agency UK:
www.belvedere Travel.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Follow us!


Turkey - Greek islands - Sardinia & Corsica - Montenegro (new)


Get your 10% early booking discount now!


Achterdek yacht Laguna1